domenica 26 agosto 2012

Floreştiul, alternativă la chiriile ANL

oradea
Programul ANL a fost gândit cu scopul de a oferi chirie redusă tinerilor fără o locuinţă, astfel încât aceştia să poată să economisească suma necesara achitării avansului pentru un apartament. Doar că, la Cluj, chiria percepută de municipalitate a urcat, pentru un aparatament cu o cameră, de la de la 68 de lei, la 380, iar pentru cele cu două camere a ajuns de la mai puţin de 100 de lei, la aproape 600.

foto (
01
)
video (
00
)



Plic
E-mail
Printer
Print
Comment
Comentarii (0)


imobiliare
Chiar şi aşa, chiriile rămân sub cele practicate pe piaţa clujeană, însă diferenţa este mică, ceea ce înseamnă că economisirea banilor pentru a achita avansul pentru o locuinţă proprie devine tot mai dificilă. „Chiriile din ANL-uri se apropie de cele practicate pe piaţa din Cluj, care sunt, în medie, de 200 de euro pe lună. Însă, cu aceşt bani poţi închiria un imobil gata mobilat, care arată foarte bine şi nu mai trebuie să investeşti şi în mobilier şi electrocasnice, ceea ce, în cazul unei familii de tineri este un avantaj”, susţine Gigi Ştefan, directorul agenţiei Imobiliarul.

Agenţii imobiliari susţin că nivelul chiriilor percepute de municipalitate pentru locuinţele ANL ar putea să îi determine pe actualii chiriaşi să opteze pentru localităţile de la periferia oraşului. În plus, locuinţele ANL sunt puţine şi sunt deja ocupate, în vreme ce în Floreşti oferta este generoasă.de inchirie apartament oradea

Floreştiul devine astfel tot mai atractiv pentru tinerele familii care nu au o locuinţă proprie, deoarece suma plătită este mult mai mică şi decât cea din Cluj-Napoca, şi decât cea din ANL.
agentii imobiliare oradea
„Pentru familiile tinere, o soluţie viabilă este închirierea unui apartament în Floreşti, pentru că sumele cerute de proprietari sunt mult mai mici, la jumătate faţă de cele din Cluj. Pentru două camere se cere cam 100 de euro, însă suma urcă sau scade în funcţie de zonă şi de acces. Însă, cu certitudine este mult mai rentabil din punct de vedere financiar să închiriezi o locuinţă în Floreşti”, arată Sanda Moldovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare.

De altfel, diferenţa de preţ este remarcabilă şi în cazul chiriilor percepute de administraţia locală din Cluj-Napoca şi Floreşti pentru chiriile locuinţelor ANL. Astfel, în blocurile ANL de la Cetatea Fetei din Floreşti, primăria comunei percepe o chirie maximă de 151 de lei pentru un apartament de două camere.
oradea online
Pe lângă avantajul financiar, cei care optează să închirieze un apartament în Floreşti, beneficiază şi de un confort superior, pentru că suprafeţele acestor apartamente sunt, de regulă, mai generoase decât cele din blocurile construite înainte de 1989. „Tinerele familii sunt tot mai interesate de închirierea unui apartament în Floreşti. Chiar dacă nu deţin o maşină, faptul că există şi o variantă de transport în comun facilitează legătura acestora cu oraşul şi astfel se rezolvă problema transportului”, arată Sanda Moldovan.

Minusurile închirierii unui apartament în comuna Floreşti ţin de distanţa faţă de oraş, aglomeraţia de la orele de vârf, în contextul în care comuna este legată de oraş doar de drumul naţional, fără alte drumuri alternative.

Nessun commento:

Posta un commento