lunedì 23 aprile 2012

Criza preţurilor imobiliare, bucuria românilor


Locuinţele construite în ultimii ani-s-au ieftinit, ajungând sub 1.000 de euro pe metrul pătrat, astfel încât să fi e accesibile populaţiei.
Preţurile imobiliare au ajuns la cel mai mic nivel de la criză încoace. În timp ce dezvoltatorii ansamblurilor rezidenţiale construite înainte de criză ţin de preţuri, cei care au ridicat blocuri în ultimii doi ani au şanse mai mari să vândă apartamentele, datorită costurilor de construcţie mai mici care permit preţuri mai accesibile.
Astfel, garsonierele la un cost mai mic de 25.000 de euro nu au fost doar excepţii la târgul imobiliar tIMOn, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti.

"A fost pentru prima oară în istoria pieţei de rezidenţiale noi când preţurile au scăzut sub 30.000 de euro", a făcut bilanţul Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.
imobiliare oradea
Potrivit acestuia, cele mai importante criterii ale cumpărătorilor au fost preţul şi zona.
Astfel, de exemplu, în zona de sud a Capitalei s-au construit, în ultimii ani, blocuri şi vile la preţuri bune: în medie, 32.000 de euro pentru garsoniere de 38-40 mp sau 40.000 pentru apartamentele de 2 camere în suprafaţă de circa 55 mp utili, spune Cătălin Grigore, directorul Sud Rezidenţial, care are în portofoliu 35 de ansambluri rezidenţiale. imobiliare bihor
La 3 camere, minim 70 mp, preţurile medii sunt de 55.000 de euro. Cât se vor mai reduce preţurile? Valentin Ilie, CEO Coldwel Banker, nu dă cifre exacte, însă afirmă că, deocamdată, acestea scad uşor în fiecare lună.
Potrivit acestuia, preţul pe care o familie cu venituri de 1.200 de euro pe lună îşi poate permite să-l dea pentru o locuinţă este de 50.000-55.000 de euro, astfel încât rata lunară să nu depăşească 300 de euro.

Nessun commento:

Posta un commento