martedì 11 novembre 2014

Doi investitori vor să ridice 100 de vile în Frumuşani, pe malul lacului Pasărea


oradea  bihor Numai 10% din creditele noi pentru achiziţia de locuinţe acordate de Banca Românească, un jucător de talie medie din sistemul bancar, sunt produse din oferta standard a băncii, grosul vân­zărilor fiind reprezentat în continuare de finanţările prin programul Prima casă.
 
„Ponderea a fost aceeaşi de când a început acest program (în vara anului 2009 – n. red). Nu am văzut schimbări în ultima vreme, continuăm să vindem ambele produse, dar raportul rămâne constant“, a declarat Dan Grigoriu, head of retail products în cadrul Băncii Româneşti.
 
Pe ansamblul pieţei, creditele Prima casă reprezintă apropae 50% din stocul de credite imobiliare, iar multe bănci spun că, pe vânzări noi, raportul între creditele standard şi cele garantate de stat a început să se echilibreze în ultimul an.
Firma Kape Premium Imobiliare, înfiinţată în acest an de Philippe Marcel Kadouch şi Mihaela Laiu, intenţionează să dezvolte un proiect format din 100 de vile pe un teren de 12 hectare din localitatea Frumuşani, pe malul lacului Pasărea din apropierea Bucureştiului.
Investiţia în proiect este estimată la 9 milioane de euro, iar prima fază de dezvoltare, formată din 23 de vile, piscine, loc de joacă şi terenuri de tenis şi fotbal, ar trebui finalizată până în luna septembrie a anului viitor.
Proiectul, denumit Residence du Lac, va fi format din trei tipuri de locuinţe, iar preţurile solicitate încep de la 79.900 de euro, cu TVA inclusă, pentru o vilă pe un etaj cu o suprafaţă utilă de 80 de metri pătraţi şi un lot de teren de 700 de metri pătraţi.
Pentru serviciile de project au angajat firma Vitalis Consulting, în timp ce agent de vânzări a fost desemnată firma Premier Estate, în portofoliul căreia se află mai multe proiecte rezidenţiale aflate în insolvenţă, precum Asmita Gardens sau Ibiza Sol. Despre cei doi acţionari ai firmei Kape Premium Imobiliare sunt puţine informaţii publice, iar reprezentanţii acestora susţin că dezvoltatorul are experienţă imobiliară pe pieţele din Franţa şi Italia.

Nessun commento:

Posta un commento