Cei care decid să-şi vândă proprietăţile imobiliare cer mai mult pentru apartamentele lor. Astfel, în primul semestru al anului, conform datelor unuia dintre principalele portaluri din domeniul imobiliar, prețul mediu cerut la nivel național pentru apartamentele scoase la vânzare, noi și vechi, s-a majorat cu 4,7%, de la 891 de euro pe metru pătrat la finele lui decembrie 2014, la 933 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui iunie 2015.
După trei luni de scumpiri (ianuarie, februarie și martie) și două de ieftiniri (aprilie și mai), în luna iunie prețurile s-au majorat cu 0,5%. Față de jumătatea anului trecut, de la 904 euro pe metru pătrat, valoarea actuală este cu circa 3 procente mai mică.
În Timişoara, prețul mediu cerut pentru un apartament scos la vânzare, indiferent de anul construcției, s-a majorat cu 4,7% în decurs de șase luni, de la 847 la 887 de euro pe metru pătrat, conform Imobiliare.ro. Doar în luna iunie s-a consemnat un avans de 1,4% față de pragul de 875 de euro pe metru pătrat atins în mai.
Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 5,4%, de la 837 la 882 de euro pe metru pătrat, iar valoarea de listare a celor din noile ansambluri rezidențiale a crescut cu 1,7%, de la 892 la 907 euro pe metru pătrat.
asele mai ieftine decât apartamentele par să fie apanajul ultimilor ani. Vile cu trei, patru sau cinci camere se găsesc pe piață cu prețuri care pornesc de la 40.000 de euro. De cele mai multe ori, este vorba despre construcții noi, situate la periferia Bucureștiului, cu suprafețe construite decente și suficient teren cât pentru o grădină mică. IMOPEDIA.ro prezintă o listă de oferte reprezentative pentru această categorie, active în acest moment pe piață.
Prima ofertă de vilă care se vinde la preț de apartament vine din Berceni Sat. Este vorba despre o casă cu patru camere, cu o suprafață utilă de 123 mp. Construcția este nouă, din 2015, iar prețul este de 39.900 euro, pentru construcția la roșu.
„Este vorba despre o casă cu structură de beton și cărămidă, cu o curte interioară de 230 mp și două locuri de parcare. Din holul de la parter se intră în livingul cu terasă, dining room, bucătărie și baie de serviciu, iar la etaj se găsesc trei dormitoare generoase și luminoase, două balcoane din care se văd locurile de parcare și curtea interioară”, explică oficialii agenției Taboo. teren de vanzare
Unii constructori vând vilele în diferite etape de finisare, pentru a se încadra în toate bugetele
Pentru cei care doresc vila în stare avansată de construcție, prețul urcă la 63,900 euro, ceea ce include interior la rosu, curent, gaz, instalații termice, iar la exterior termosistem de 10 cm, tencuială decorativă siliconată, geamuri termopan generoase cu 8 camere, ușă metalică, acoperiș din tablă tip Lindab, alei amenajate și gard exterior finisat. Un alt avantaj îl reprezintă amplasarea vilei, care se află într-o zonă de vile, liniștită, cu acces facil la școală, grădiniță, policlinică, primărie și mijloace de transport în comun.
A doua ofertă vine din interiorul orașului. Este vorba despre o vilă cu două camere, care se vinde la un preț negociabil de 47.000 euro. De obicei, vilele situate în zone centrale sau semi-centrale au suprafețe mici și vechime mare, iar acest caz nu este o excepție. consultanta firme
„Este vorba despre o vilă individuală cu două camere și un dormitor, suprafață utilă de 45 mp și teren de 54 mp, din care curtea comună liberă este de 8 mp. Structura este de beton, iar casa a fost construită în anul 1965. Acoperișul este din tablă, bucătăria este mobilată și utilată, încălzirea se face prin centrală termică”, explică oficialii Nai Romania Real Estate Properties.
Casa se vinde complet mobilată, mobilierul fiind clasic. Pentru un buget ceva mai mare, de 60.000 de euro, corespund mai multe oferte situate la graniță dintre București și județul Ilfov. Una dintre ele vine din zona Prelungirea Ghencea, unde se găsește o casă construită anul acesta, cu o suprafață utilă de 160 mp, patru dormitoare și trei balcoane.
„Vila este tip duplex, P+1E+M și curte proprie 30 mp. Proprietarii beneficiază de loc de parcare, toate utilitățile, iar în acest stadiu de construcție există posibilitatea unor modificări de compartimentare, precum și posibilitatea de a fi predată la cheie, cu finisaje la alegere”, explică reprezentanții proiectului.
Multe vile noi sunt construite în apropierea mijloacelor de transport în comune, iar unele au chiar acces direct la metrou
Într-un buget puțin mai mare, de 65.000 de euro, se încadrează o cltă ofertă: vilă cu trei camere, în zona IMGB. Această proprietate beneficiază de un avantaj rar întâlnit, în cazul construcțiilor noi: apropierea unei stații de metrou, respectiv stația Dimitrie Leonida. Construcția are o suprafață utilă de 70 mp și o curte de 30 mp, trei camere, două dormitoare, două balcoane și două grupuri sanitare.
„Imobilul este într-o stare excepțională, situat într-o zonă cu străzi amenajate și vecinități precum magazine, piață, grădiniță, școală, transport în comun, parc, drum național, puburi și restaurante. Au fost folosite materiale de cea mai înaltă calitate: caloriferele sunt din aluminiu, ușa este metalică, curtea este iluminată exterior, iar încălzirea se face prin centrală proprie”, explică oficialii Family Solutions.
Pentru cei al căror buget urcă la 70.000 de euro, una dintre oferte vine din orașul Pantelimon. Este vorba despre o casă cu cinci camere, o suprafață utilă de 140 mp, ridicată în anul 2007. Vila, care este structurată cu P+M, beneficiază de finisaje de calitate superioară, gresie, faianță, parchet bambus, tapet, bucătarie mobilată modern, centrala termică și geamuri termopan cu tâmplarie PVC.
„Curtea este pavată, oferind o boltă din viță de vie, aer curat, liniște, relaxare. Străzile sunt amenajate, există apă și canalizare, iar în apropiere se găsesc o școală, o grădiniță, un parc, o piață și mijloace de transport în comun”, explică oficialii Renet Real Estate Network.
Chiar dacă prețurile vilelor concurează puternic cu cele ale apartamentelor, iar oferta este generoasă, există clienți care nu iau în calcul această opțiune. Pentru ei, traiul la oraș, la bloc, oferă comoditate și siguranță, iar traiul la casă implică eforturi pe care nu sunt dispuși să le facă. Grădinăritul, lucrările de mentenanță, costurile suportate în întregime de proprietar și chiar și impozitele mai mari sunt argumente care conving o parte dintre clienți să renunțe la gândul achiziției unei vile.
Nessun commento:
Posta un commento