infiintare firme srl oradea
Comerciantii si cei care doresc sa-si infiinteze o afacere au acum la dispozitie “Ghidul Profesionistului”, o lucrare care cuprinde in detaliu toate aspectele legate de inregistrarea si autorizarea profesionistilor la Oficiul National al Registrului Comertului. Cei intersesati, pot afla toate amanuntele de care au nevoie in acest scop, incepand cu conditiile prevazute de lege pentru denumirea firmei (ce cuvinte sau formulari sunt interzise), pana la modele actelor necesare fiecarei operatiuni.
infiintare firma oradea
Ghidul Profesionistului cuprinde:
- un ghid al documentelor necesare inregistrarii si autorizarii profesionistilor persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale
- un ghid privind documentele necesare pentru inregistrarea si autorizarea profesionistilor persoane juridice si inregistrarea modificarilor actelor constitutive ale acestora
- facilitatile acordate studentilor care doresc sa infiinteze o afacere proprie potrivit HG nr. 166/2003
- facilitatile prevazute de OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri
- modalitatile de convocare a organelor de conducere ale societatii comerciale
- modele de acte, taxe si tarife
- lista datelor de contact ale oficiilor registrului comertului
- Legea societatilor comerciale nr. 31/1990
- Legea privind registrul comertului nr. 26/1990
- OUG nr. 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului
firme noi oradea
Ghidul profesionistului este rezultatul colaborarii dintre Oficiul National al Registrului Comertului si Regia Autonoma Monitorul Oficial, fiind realizat atat in scopul punerii la dispozitia publicului legislatiei relevante din domeniu, actualizate, cat si al facilitarii inregistrarii si autorizarii profesionistilor.
infiintare scoietate comerciale oradea
mercoledì 30 gennaio 2013
giovedì 24 gennaio 2013
Loviturile imobiliare ale celui mai misterios investitor grec din România
imobiliare
Ioannis Papalekas este, poate, cel mai discret investitor imobiliar din România şi artizanul celei mai mari tranzacţii înregistrate de piaţa locală. A coordonat vânzări şi cumpărări de imobile în valoare de peste 650 mil. euro şi este descris de breaslă ca fiind excepţia care confirmă situaţia precară a investitorilor greci
consultanta oradea
1
Povestea sa începe în jurul anului 2003, perioadă în care se puneau bazele pieţei imobiliare moderne şi apăreau primele imobile de sticlă în România. A reuşit să strângă în jurul său un grup de investitori britanici şi greci care au fondat companiile Diamond Development şi Jaguar Development, prin intermediul cărora s-au construit clădirile de birouri Eliade Tower, PGV Tower, Nord Business Center, Strauss Business Center, Puccini şi Dorobanți Business Center. Contrar curentului care direcţiona piaţa imobiliară către un vârf şubred, el şi partenerii săi au vândut tot ce aveau până la instalarea crizei în România, pentru ca în ultimii ani să cumpere imobile la preţuri mult diminuate. În tot acest timp, el a reuşit să se ferească de ochii presei şi a lucrat numai prin intermediul avocaţilor săi, unul dintre aceştia fiind Gabriel Biriş.
Strategia lui Papalekas este descrisă cel mai bine de cazul centrului comercial City Mall, intrat în portofoliul său în 2005, în urma unei tranzacţii de 46 mil. euro. La distanţă de un an, în noiembrie 2006, Papalekas încheia prima tranzacţie-record din istoria pieţei imobiliare româneşti, prin vânzarea City Mall către fondul australian APN European Retail, contra uriaşei sume de 103,5 mil. euro. Şi mai interesant este că, după cinci ani, acelaşi investitor grec răscumpără mallul aflat în procedură de faliment pentru numai 17,3 mil. euro. La sfârşitul anului trecut, grecul a început procesul de renovare a proiectului, estimat a se încheia în vară şi, cel mai probabil, aşteaptă noi oportunităţi de vânzare.
„Ioannis Papalekas este, poate, cel mai inspirat investitor imobiliar din România. Sincronizarea lui în toate tranzacţiile a fost ideală, succesul i se datorează lui personal, şi nu unor cauze generale. Este un caz singular în rândul investitorilor greci“, spune Alexandros Ignatiadis, grecul care conduce firma de construcţii Octagon.
Pe vârgul bulei
anunturi oradea
Lovitura supremă a reuşit să o dea în mai 2008, perioadă în care discuţiile despre dezastrul pe care îl va lăsa în urmă criza erau la ordinea zilei. El a reuşit să convingă un fond de investiţii gestionat de Deutsche Bank să cumpere un proiect în dezvoltare pentru o nouă sumă-record: 340 mil. euro. Cu aceşti bani, nemţii au cumpărat ansamblul rezidenţial UpGround, format din 600 de apartamente de lux şi două clădiri de birouri în suprafaţă totală de 120.000 mp, toate situate în apropierea staţiei de metrou Pipera. Tranzacţia a fost o vânzare-cumpărare la termen, ceea ce înseamnă că proiectele au fost predate la finalizarea construcţiei, iar banii au fost viraţi în tranşe. Ioannis Papalekas a deţinut o cotă de peste 50% din afacerea UpGround, iar Dragoş Bîlteanu, partener care i-a rămas alături de atunci, a avut circa 20%-25%. Bineînţeles că afacerea nemţilor nu s-a dovedit un succes. La câteva luni de la parafarea contractelor, criza s-a instalat şi în România, iar investitorii se luptă şi astăzi cu vânzarea a peste 300 de apartamente rămase goale. În urma a trei plăţi, numai Papalekas a încasat de la Deutsche Bank peste 170 mil. euro, devenind astfel cel mai lichid investitor de pe piaţa imobiliară românească.
„Toţi investitorii greci au murit cu zile, în afară de Papalekas. El a înţeles și ce se întâmpla, în urmă cu patru ani şi jumătate, şi ce va urma. A vândut când a trebuit, chiar dacă nu la valoarea pe care o previzionase. Acum, face achiziţii pentru că este pe «cash» în continuare“, evidenţiază Lucian Mateescu, fostul general manager al companiei greceşti Raptis Kavouras.
La cumpărături
afaceri oradea
Aflat pe un „sac de bani“ într-o perioadă în care cumpărătorii au dispărut de pe piaţă, Papalekas a decis că este momentul să facă noi achiziţii. Alături de partenerul său Dragoş Bîlteanu, care cu banii din imobiliare a preluat, alături de alţi investitori, casa de comerţ cu energie Romenergo, a intrat în vara anului trecut în posesia imobilului de birouri Tower Center International, cunoscut şi sub denumirea de turnul-fantomă din Piaţa Victoriei. Ca mai toate afacerile încheiate de Papalekas, şi istoria Tower Center este zbuciumată. Dezvoltată de Avrig 35 pentru a acomoda sediul central al Alpha Bank, clădirea a stat timp de patru ani neocupată, ca urmare a unor divergenţe apărute între cele două părţi, inclusiv pe contractul de vânzare-cumpărare. Avrig 35 a continuat lucrările şi a finalizat construcţia, pe baza unor împrumuturi succesive obţinute de la IndustrialExport, societate administrată de Dragoş Bîlteanu. Practic, în perioada 2007-2011, IndustrialExport a acordat societăţii care dezvolta Tower Center International 18 împrumuturi, în valoare totală de circa 30 mil. euro, şi a devenit treptat unicul acţionar al companiei.
În 11 august 2011, Tower Center International a intrat în insolvenţă, cu datorii totale de 67 mil. euro, în principal către Lorient Limited, societate înregistrată în Belize şi controlată de Ioannis Papalekas şi Dragoş Bîlteanu, care s-a înscris în tabelul creanţelor cu 44 mil. euro. Planul de reorganizare al societăţii a prevăzut conversia unei părţi din creanţa deţinută de Lorient Limited în acţiuni la Tower Center International (echivalentul a 30 mil. euro din datorie) şi achitarea către Alpha Bank a unei sume de 17,5 mil. euro pentru stingerea litigiilor. Astfel, cei doi parteneri au intrat în posesia turnului de 110 metri din Victoriei pentru o sumă relativ modică, de circa 47,5 mil. euro. Imobilul va găzdui, din aprilie, noul sediu central al Hidroelectrica.
gaminvest
„Papalekas este un antreprenor bine înfipt în piaţă, care a reuşit să încheie o serie de tranzacţii majore atât înainte, cât şi în timpul crizei. El nu reprezintă exemplul grecesc, de vreme ce nivelul său de influenţă este unul european, dacă nu global, şi România este doar una dintre ţările în care este activ. Mai există câţiva greci ca el, dar toţi sunt excepţii, nu regula“, consideră Ilias Papageorgiadis, proprietarul companiei de consultanţă cu capital grecesc More Real Estate Services.
Avalanşa grecească
Grecii şi ciprioţii au investit până acum în imobiliarele româneşti peste 7 mld. euro, iar cifrele neoficiale indică valori de peste 10 mld. euro. Astăzi, aceştia controlează peste 15% din piaţa imobiliară locală, conform datelor More Real Estate Services. Chiar dacă puţinii jucători mari cu rădăcini în Grecia au încheiat, în ultimii patru ani, peste 30 de tranzacţii imobiliare cu valori ce depăşesc 3 mil. euro, problemele din ţara de origine au determinat investitorii eleni cu venituri mici să vândă proprietăţile din România cu pierderi uriaşe, iar vasta majoritate au rămas pasivi, explică situaţia din ultimii ani Ilias Papageorgiadis. Astăzi, mai sunt maximum cinci companii cu capital grecesc bine înfipte în imobiliarele româneşti, la care se adaugă alte 80-90 de companii sau investitori din Grecia şi Cipru cu activitate imobiliară, dar care s-au îndreptat, treptat, spre sectoare ca energia regenerabilă.
firma imobiliare oradea
„Poziţia grecilor este agravată din cauza situaţiei financiare precare din Grecia. Marii investitori instituţionali sunt ca şi inexistenţi, şi cei mici şi mijlocii sunt blocaţi din lipsă de lichidităţi şi de costul prohibitiv de finanţare“, explică Alexandros Ignatiadis, care, din cauza agravării relaţiei cu finanţatorii greci, a decis să îşi diversifice sursele de finanţare la bănci precum Millenium şi Banca Transilvania.
firme noi bihor
Situaţia băncilor greceşti este descrisă perfect de Lucian Mateescu, care îşi aminteşte că, în 2008, Piraeus Bank acordase partenerilor săi de la acea dată, grecii de la Raptis Kavouras, o linie de credit de 100 mil. euro doar pe baza „unei bucăţi de hârtie pe care scria «business plan Satul Francez»“. „Azi, poţi să duci un metru cub de hârtie că nu mai dau nimic. Acum, cei de la Raptis Kavouras discută sistematic cu banca să le mai dea un credit ca să acopere dobânzile pe următoarea lună şi speră că zeiţa Artemis îi va ajuta“, completează Mateescu.
Pacostea rezidenţială
hale de vanzare
Investitorii eleni care au venit în România după 2000 şi-au concentrat activitatea asupra sectoarelor similare celor pe care deja activau în Grecia, respectiv rezidenţial şi birouri. Prăbuşirea pieţei locuinţelor a ruinat o mulţime de investitori greci şi nu numai. „Au fost cazuri în care s-au încasat banii de avansuri pentru apartamente din România, şi banii erau trimişi în Grecia pentru a-şi acoperi din credite. Aşa au stricat treaba şi în România, intrând în faliment. Equity-ul cu care au venit în România provenea din împrumuturi din
Grecia, garantate cu proprietăţi de acolo. Valoarea acelor proprietăţi a scăzut sub nivelul împrumutului. Puţini au venit cu bani de acasă“, menţionează Mateescu. Relaţia strânsă cu creditorii greci i-a determinat pe aceştia din urmă să rostogolească, uneori artificial, împrumuturile investitorilor, pentru a evita executarea. Un exemplu în acest sens este Greenlake Development, controlată de investitori greci, care dezvoltă ansamblul de lux GreenLake Residence de pe malul lacului Griviţa. În iunie 2011, societatea a intrat în insolvenţă, cu Bancpost drept creditor majoritar, ce avea de recuperat peste 10 mil. euro.
contabil
Dezvoltatorul a scăpat de insolvenţă în noiembrie anul trecut, după ce banca a decis să acorde un nou credit de circa 12 mil. euro, pentru continuarea proiectului.
afaceri de vanzare
Papageorgiadis spune că investitorii greci vor continua să sprijine afacerile imobiliare pe care le au în România cât de mult posibil şi că, asemenea românilor, sunt ultimii care vor accepta să piardă o proprietate.
chirie hale oradea
„În ultimii ani, România a făcut tot posibilul să alunge investitorii, inclusiv în sectorul imobiliar. Acum, se pare că am intrat într-o nouă perioadă de pace şi, dacă mediul de afaceri se va îmbunătăţi, grecii vor demonstra încă o dată că România este una dintre priorităţile lor. Sunt peste cinci fonduri conduse de greci care testează piaţa în acest moment“, concluzionează proprietarul More Real Estate Services.
mercoledì 23 gennaio 2013
Investitorii imobiliari pun cărţile pe masă
imobiliare oradea
Dezvoltatorii de locuinţe au început să recunoască, pe parcursul anului trecut, atât adevăratele probleme cu care se confruntă, cât şi nevoia de restructurare. Băncile continuă procesul lent de executare silită a proiectelor intrate în incapacitate de plată, dar încă nu au găsit soluţii viabile de lichidare a acestora. Piaţa bucureşteană mai trebuie să absoarbă încă 5.700 de apartamente noi, în proiecte cu peste 100 de unităţi locative, pentru a putea trece la următoarea generaţie de ansambluri rezidenţiale. Ritmul de vânzare nu este deloc îmbucurător. Dacă în proiectele din segmentul inferior al pieţei se vând, în medie, șase-șapte apartamente pe lună, în cazul celor destinate clasei medii ritmul este de două-trei unităţi lunar, iar pe segmentul de lux, vânzarea unui apartament într-o lună devine un eveniment, conform datelor centralizate de Colliers International. „Singurul motor al pieţei rezidenţiale o să rămână programul «Prima Casă», dar o să fie insuficient, deoarece noile generaţii care ar putea apela la el au veniturile puternic afectate de criză. Numărul clienţilor o să fie redus şi, ca efect, preţul locuinţelor va urma o tendinţă descrescătoare. În plus, vânzările forţate de credite toxice o să accelereze şi mai mult această tendinţă. Estimez o scădere medie de a preţurilor de sub 5% pe parcursul anului viitor“, precizează Adrian Crivii, directorul general al companiei Darian. În ceea ce priveşte evoluţia pe termen mediu, prin prisma lipsei de finanţări şi a şocurilor venite din exterior, consultanţii Century 21 sunt de părere că preţurile nu vor creşte mai devreme de 2015.
giovedì 17 gennaio 2013
România, în topul tranzacţiilor imobiliare
imobiliare oradea România a urcat pe locul trei în clasamentul celor mai atractive cinci pieţe pentru investitorii imobiliari din Europa Centrală în 2012, valoarea tranzacţiilor cu proprietăţi de pe piaţa românească fiind de trei ori mai mică decât valoarea celor mai mari tranzacţii încheiate în Polonia.
Investitorii imobiliari au realizat în trimestrul patru al anului trecut tranzacţii de peste 1,8 miliarde de euro în principalele ţări din Europa Centrală, respectiv Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România, aproape de nivelul atins în 2007, şi cu 536 milioane de euro mai mult decât în semestrul anterior, se arată într-un studiu al companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield.
În total, în 2012 peste 3,71 miliarde de euro au fost investite în aceste ţări, sumă care reprezintă doar 59% din volumul din 2011, de 6,29 miliarde de euro, dar cu 25% peste cel din 2010.
În ultimul trimestru al anului trecut Polonia a atras 1,63 miliarde de euro, adică peste 90% din totalul din regiunea analizată. În întreg anul 2012, tranzacţiile imobiliare din Polonia au totalizat 2,8 miliarde de euro, în creştere cu 8% faţă de anul anterior. În contrast, Cehia a înregistrat o scădere a volumului tranzacţionat faţă de 2011 la 497 milioane de euro. România şi Ungaria au înregistrat de asemenea scăderi ale tranzacţiilor imobiliare faţă de anul trecut, cu volume de 255 milioane de euro, respectiv 146 milioane de euro. Slovacia, care nu a avut nicio tranzacţie în primele nouă luni, a reuşit să atragă 17 milioane de euro în trimestrul al patrulea al anului 2012. România a urcat astfel pe poziţia a treia în regiunea analizată, în locul Ungariei. Vânzarea centrelor comerciale Zlote Tarasy şi Manufaktura au fost cele mai mari tranzacţii ale anului în regiune, deşi preferinţele investitorilor au trecut în 2012 de la retail la spaţii de birouri. CBRE Global Investors şi AXA Real Estate au achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni la proiectul Zlote Tarasy din centrul Varşoviei pentru 475 milioane de euro şi Union Investment din Germania a plătit 350-400 milioane de euro pentru centrul comercial Manufaktura din Lodz (Polonia). Astfel, 37% dintre tranzacţii au vizat spaţiile comerciale, iar 45% cele de birouri. Sectorul industrial şi logistic şi-a crescut de asemenea ponderea de la 8% la 13,8%, deşi volumele s-au redus de la 881 milioane de euro în 2011 la 512 milioane de euro în 2012. Investiţiile în sectorul hotelier au reprezentat 4,2% din total.oradea imobiliare
Investitorii germani şi-au recâştigat poziţia dominantă în Europa Centrală, realizând 30% din tranzacţii (în volum), în timp ce investitorii americani şi francezi au fost implicaţi în 20%, respectiv 14% din tranzacţii (în volum). Pe de altă parte investitorii britanici şi-au pierdut locul dominant din anul anterior, în condiţiile în care 13% dintre volumul investiţiilor din 2012 a fost realizat de către aceştia. Capitalul local a continuat să-şi crească ponderea în volumul investiţiilor, printre cei mai activi investitori fiind CPI, Proxy Finance and CTP (Cehia), Kulczyk Silverstein Properties (Polonia) şi Bea Development şi Tatra Asset Management (Slovacia). Fondul elen de investiţii Bluehouse Capital, prezent şi în România, a închis de asemenea, patru tranzacţii în Ungatria şi Cehia. "Cu toate că volumele investiţiilor au crescut în ultimul trimestru, în special pe fondul unei activităţi în creştere în Polonia, acest lucru a fost insuficient pentru a recupera scăderile din primele nouă luni. În consecinţă, ne aşteptăm la o continuare a trendului din Polonia şi o creştere a activităţii în Cehia. Prognozăm că volumele în regiune vor creşte marginal în 2013 şi că Polonia va continua să fie favorita investutorilor", a declarat Charles Taylor, partner în cadrul Cushman & Wakefield.
sabato 12 gennaio 2013
Romania: la visita della finanza mondiale
ridurre i costi di produzione
A breve a Bucarest i funzionari delle principali organizzazioni finanziarie mondiali per controllarne i conti. Dal 2009 ad oggi la Romania ha sottoscritto accordi di prestiti per un valore superiore ai 25 miliardi di euro. Accordi definiti dall'attuale premier Ponta un "suicidio nazionale". Che atteggiamento assumerà ora che è al governo?
Sbarcheranno a Bucarest il 15 gennaio e ripartiranno soltanto a fine mese i rappresentanti del Fondo Monetario Internazionale, insieme a una delegazione dell’Unione europea e della Banca Mondiale. Una visita lunga e che si presenta piena di complicazioni alla vigilia.
Da una parte il governo Ponta-bis, forte di una larga maggioranza e che punta a non cedere su nuovi accordi e a ripagare al più presto i prestiti precedenti, dall’altro un gruppo di esperti internazionali che questa volta non saranno per niente teneri nei confronti dell’esecutivo e analizzeranno fin nei minimi dettagli i punti all’ordine del giorno: Pil, deficit di bilancio, crisi economica, vendita proprietà statali e l’avanzamento delle riforme. start-up romania
Status quo
Prima di affrontare gli aspetti futuri del rapporto tra Bucarest e il Fmi, è utile ricordare lo status quo: la Romania ha concluso nella primavera del 2011 un accordo biennale di finanziamento preventivo con il Fondo per un valore di 3,4 miliardi di euro (Sba-Hapas) e altri due patti simili con la Banca Mondiale e l’UE per 1,6 miliardi di euro, in totale quindi cinque miliardi di euro da utilizzare solo se veramente necessario.
In precedenza, nel 2009, Bucarest era stata costretta, sull’onda della crisi internazionale che aveva paralizzato la crescita e il suo settore industriale, a firmare un accordo di stand-by con gli stessi tre partner per un valore complessivo di circa 20 miliardi di euro. commercialista in romania
Un suicidio nazionale?
Sia il primo che il secondo accordo erano stati definiti dall’attuale premier Ponta, allora all’opposizione “un suicidio nazionale”. “Un anno fa, in un incontro con il Fondo Monetario Internazionale, quando eravamo all’opposizione – ha dichiarato recentemente Dan Radu Rosanu, capo gruppo dei Liberali alla Camera – abbiamo chiesto un aumento degli obiettivi del deficit di bilancio per permettere la crescita economica del Paese. All’epoca il capo della delegazione era Jeffrey Franks che ci diede la sua parziale approvazione a patto di portare avanti i progetti infrastrutturali. Adesso – ha spiegato – speriamo che la nuova missione ricordi la promessa e ci permetta di sforare il deficit di bilancio di solo il 2% per rilanciare la crescita”. affari in romania
Il bilancio 2013, infatti, sarà gravemente penalizzato anche dagli interessi e dai prestiti stessi che la Romania ha contratto negli anni precedenti, quindi senza una concessione di questo tipo potrebbe diventare difficile per il governo trovare fondi per progetti come il nuovo ponte sul Danubio o le nuove linee della metro di Bucarest, ritenuti strutturali.investire in romania
Ottimismo obbligato
Il governo e la Banca centrale romena, però, sono ottimisti. Il governatore Mugur Isarescu ha dichiarato, pur senza sbilanciarsi troppo, che la Romania potrebbe avere una posizione finanziaria più sicura alla fine dei colloqui: “Dobbiamo ancora concludere l’accordo e alla fine delle trattative, probabilmente già al termine di gennaio, potremmo avere delle prospettive positive e una buona base di partenza per il 2013”, ha dichiarato Isarescu senza commentare l’ipotesi di un nuovo prestito con il Fmi. Possibilità, quest’ultima, che Ponta tende a escludere categoricamente: “La politica dei prestiti esteri si è dimostrata inefficace. Escludo la possibilità di un’ulteriore richiesta d’aiuti, a meno di un ulteriore peggioramento della crisi nell'Eurozona".
I negoziati di gennaio, però, non saranno affatto semplici, soprattutto perché la delegazione del Fondo, che ha lasciato Bucarest a novembre in tutta fretta e senza fare dichiarazioni, non accetterà con facilità le spiegazioni del governo sulle mancate privatizzazioni degli asset statali, richieste come garanzia di stabilità dei conti pubblici negli anni scorsi. consulenza in romania
Mancate privatizzazioni
In particolare il governo di centrosinistra ha posticipato la vendita della compagnia aerea di bandiera Tarom, del produttore di gas naturale Romgaz e della società che gestisce l’energia nucleare Nuclearelectrica, tra le altre. Un atteggiamento in palese contrasto con il Fmi. “E’ un segnale negativo per gli investitori – ha sottolineato l’analista di Raiffeisen Ionut Dumitru – che invece si attendono un progresso nella riforma del settore pubblico quest’anno, soprattutto nelle privatizzazioni”. aprire ditta in romania
Il Fondo ha apertamente criticato la Romania per la mancata riforma dell’ingombrante settore pubblico. A preoccupare analisti e Fmi è anche la decisione di Ponta di dividere in due ministeri il dicastero delle Finanze, come parte del progetto di ampliamento della squadra di governo da 19 a 27 ministri, per dare spazio a tutte le tre componenti della coalizione Usl.
Occhi aperti anche da parte delle agenzie di rating: Moody’s ha avvertito Bucarest dei possibili ostacoli sulla strada. “Il primo è la crisi economica – ha scritto l’agenzia assegnando un outlook negativo al Paese – il consolidamento del sistema fiscale è complicato dal calo delle entrate e dalla difficoltà di tagliare le spese. Il clima politico, inoltre, potrebbe essere instabile nonostante la larga maggioranza conquistata dalla coalizione, che rischia di avere problemi a realizzare i suoi piani”.
romania oradea
mercoledì 9 gennaio 2013
Tranzactiile imobiliare s-au inmultit, dar statul a incasat mai putin
Afla ce e nou pe Wall-Street impreuna cu prietenii tai!
Vei putea intra in contul tau cu un singur click, iar tu vei putea afla mai multe despre ceea ce citesc prietenii tai pe Wall-Street.
Tranzactiile imobiliare s-au inmultit, dar statul a incasat mai putin
8 Jan 2013 , sursa: Adevarul
Cu toate ca in primele 10 luni din 2012 s-au vandut mai multe case si terenuri decat in aceeasi perioada din 2011, veniturile fiscale din aceasta sursa au scazut, pe fondul ieftinirii imobilelor, scrie Adevarul.
Da putere motorului tau! Afla cum iti poti face motorul sa atinga performante maxime!
Cele mai recente date oficiale privind evolutia pietei imobiliare de anul trecut arata ca in primele 10 luni din 2012 numarul tranzactiilor imobiliare a crescut cu 16,6% fata de aceeasi perioada din 2011. In acelasi interval insa, incasarile fiscale obtinute de pe urma acestor tranzactii, respectiv din impozitul pe venituri din transferul proprietatilor imobiliare, au scazut cu 0,3%, reiese din datele centralizate la solicitarea „Adevarul“ de catre Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).agentie imobiliara
Iscriviti a:
Post (Atom)