Cel mai scump apartament scos la vânzare în Capitală are un preţ cerut de 2,5 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse de 500 de metri pătraţi, construit în anul 1996, situat în zona Dorobanţi-Aviatorilor, potrivit portalului
imobiliare.ro.
Cu aceeaşi sumă, sau chiar mai puţini bani, se pot achiziţiona proprietăţi cu valoare arhitecturală şi istorică precum unul sau chiar mai multe conace boiereşti. Conacele vin “la pachet" chiar cu zeci de hectare de teren, se menţionează în comunicatul imobiliare.ro.
case de vanzare oradea
Iată un top al conacelor scoase la vânzare în diferite regiuni ale ţării. Exceptând zona Bucureşti-Ilfov, acestea pot fi achiziţionate cu mai puţin de un milion de euro.
oradea imobiliare
Cel mai scump conac scos la vânzare
Cea mai scumpă proprietate de acest tip este situată în apropierea Capitalei, în comuna Baloteşti. Conacul cu 14 camere are un preţ cerut de 2,5 milioane de euro, la fel ca preţul celui mai scump apartament disponibil pe piaţă la ora actuală.
Clădirea are o suprafaţă utilă de 600 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 16,9 hectare. Proprietatea dispune de cale de acces către lacul din comună. Totuşi, imobilul necesită renovare totală.
apartamente de vanzare oradea
Pe locul al doilea în clasament întocmit de Imobiliare.ro se situează un conac restaurat cu cinci camere din Timişoara. Cu o suprafaţă utilă de 505 metri pătraţi şi un teren de 1.581 de metri pătraţi, acesta este scos la vânzare pentru suma de 900.000 de euro. Clădirea are o vechime de peste 150 de ani, fiind construită în stilul clasicismului maghiar din perioada 1830-1840.
Imobilul a fost consolidat şi renovat de către actualul proprietar, păstrând însă cu fidelitate caracteristicile arhitecturale ale clădirii. În afara destinaţiei de reşedinţă, conacul poate găzdui un club, restaurant, consulat, sediu de firmă sau o clinică privată.
800.000 de euro este preţul cerut pentru un conac cu 22 de camere din localitatea Zăgujeni, judeţul Caraş-Severin. Imobilul a fost construit în anul 1850, are o suprafaţă utilă de 900 de metri pătraţi şi este amplasat pe un teren de 2,75 hectare.
Construit în stil neoclasic, conacul a servit ca reşedinţă pentru consilierii militari ai imperiului austro-ungar. Proprietatea mai cuprinde încă opt clădiri auxiliare, cu suprafeţe cuprinse între 200 şi 800 de metri pătraţi, precum şi un parc de 3000 de metri pătraţi cu arbori seculari, diferite specii de brad, arbori exotici şi pomi fructiferi.
case de vanzare
imobiliare oradea
500.000 de euro – conac şi domeniu viticol
În apropiere de Ploieşti (comuna Bucov), proprietarul unui domeniu viticol de 6.500 de metri pătraţi, compus din conac şi cramă, solicită un preţ de 519.000 de euro. Clădirea a fost construită în anul 1901, iar din 1940 a funcţionat ca spital de campanie al Crucii Roşii pentru îngrijirea răniţilor de pe front.
Cu o suprafaţă utilă de 980 de metri pătraţi, imobilul a fost restaurat cu ajutorul unui arhitect specializat în astfel de lucrări. Conacul cuprinde 9 camere, la care se adaugă crama amenajată în locul vechilor grajduri, o pivniţă şi un hangar independent.
În judeţul Prahova, comuna Chiojdeanca, un conac cu 12 camere are un preţ cerut de 300.000 de euro. Terenul pe care este amplasat are o suprafaţă de 14,63 de hectare. Conacul propriu-zis are o amprentă la sol de aproape 270 de metri pătraţi şi este construit pe parter şi un etaj. Clădirea este conectată la reţelele locale de electricitate şi apă curentă. Împreună cu această proprietate poate fi achiziţionată şi o pădure de 44,4 hectare.
Producatorul german de sisteme de actionare a usilor, a ferestrelor si a tehnologii de siguranta, Geze, estimeaza o usora crestere a businessului in 2013 si spun ca anul acesta telul primordial nu este cresterea cifrei de afaceri, ci a profitului. Vlad Stanislav, directorul general al Geze Romania a povestit intr-un interviu acordat Wall-Street.ro cum merg afacerile companiei, dar si ce planuri are firma pe plan local.
Ai grija de sanatate. Cere detalii despre protectia AXA!
Printre clientii companiei se numara Petrom City, Swan Offices, Nusco Tower, centrele comerciale Sun Plaza, Palas Iasi, Maritimo Constanta, Lidl sau Dedeman, dar si parcul industrial Emerson Cluj-Napoca.
In 2012, Geze Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,74 milioane euro, in crestere cu 8% fata de exercitiul financiar precedent.
Cum au mers afacerile in acest an? “Business-ul s-a resimtit in primele luni ale anului acesta din cauza perioadei de instabilitate post electorala, blocajului financiar generat de lipsa de lichiditate din piata, dar si din cauza perioadei de iarna, fiind un business sezonier. Insa dupa primul trimestru, piata si-a mai revenit, au aparut semnale pozitive, cifrele au revenit la normal comparativ cu anii precedenti.
Revenirea s-a datorat demararii unui numar mai mare de proiecte comparativ cu ultimii 2 ani, iar cele care au fost blocate din cauza instabilitatii politice s-au reluat treptat”, spune Vlad Stanislav, companie care estimeaza pentru 2013 o mentinere a business-ului, cu o usoara crestere de 1%, avand ca focus profitabilitatea si stabilitatea.
“Vrem sa ne crestem profitul si sa consolidam anumiti indicatori de perfomanta, astfel ca dupa ani de crestere continua, in 2013 nu ne facem un tel primordial din cresterea cifrei de afaceri”, spune Stanislav.
Pentru a-si indeplini obiectivele compania are a luat hotararea de a se orienta spre vanzari directe in proiectele reprezentative existente pe piata precum si pe serviciile de after sales generate de catre divizia Geze Service”, a mai spus Stanislav.
O usoara revenire a pietei in 2013-2014
imobiliare gaminvest
Piata a stagnat in anul 2012, iar investitiile anuntate s-au lasat asteptate. Putine proiecte au fost finalizate, segmentele pe care s-a inregistrat o activitate moderata fiind retailul, office-ul si segmental medical privat.
“Pentru anii 2013-2014 estimez ca se va inregistra o usoara revenire a pietei, bazandu-ma pe numarul de proiecte demarate si deblocate in primavara aceasta din segmentul office, dar si pe cel medical privat”, spune Stanislav.
chirii oradea
Managerul Geze Romania considera si ca anuntarea unui numar mai mare, ca in anii anteriori, de investitii in segmentul industrial cu precadere in Bucuresti, Cluj si Ploiesti este imbucurator si il face sa creada ca 2014 va fi un an mai bun si pentru acest segment de piata.
anunturi imobiliare oradea
“In ceea ce priveste segmentul de retail, acesta isi incetineste treptat expansiunea, cu toate ca asistam la cel putin o lansare a unui centru comercial de tip mall pe an; observam ca lanturile de magazine deschid mult mai putine unitati comparativ cu anii anteriori, iar acest trend va continua”, a mai spus Stanislav, care a mentionat ca in ultimii ani cota de piata a firmei a ramas constanta, in timp ce numarul de usi automate s-a diminuat usor in favoarea sistemelor si feroneriilor manuale de actionare a usilor, dar si a partitiilor din sticla.
Ce vor clientii acum?
Cerintele si trend-ul premium s-au pastrat, dar puterea financiara a scazut din cauza crizei financiare, fiind disponibile bugete mult mai reduse.