mercoledì 29 febbraio 2012

Colliers: Real estate agents brokered 76,000 sqm industrial areas let in Bucharest in 2011


Real estate Romania
The estate agents brokered in 2011 the letting of 76,000 square metres of industrial areas in Bucharest, a third of the surface being represented by contract renewals and renegotiations, according to the latest market report released by Colliers International and sent to Agerpres.
Setting up companies  Romania

In 2011, the industrial market was stable, with only 10,000 new square metres in Bucharest, built-to-suit. As compared to 2010, the demand for industrial and logistic areas decreased by 10 percent, according to a occupancy level similar to that in 2004.

projects' development  Romania
Bucharest remains the major logistic point for production and manufacturing. Although the rent pressure is still high, most of the tenants still focus on facilities providing both quality and a fair rate of rent. 
real estate oradea romania

Colliers estimates for 2012 a trend of the industrial market similar to that of 2011. As most major developers on the market have already secured additional land parcels for upcoming developments, the transactions with lands for industrial usage will be limited.

With a total amount of lettings of 35,000 sqm made in 2011 the Industrial department within Colliers International Romania reached a 70 market share in Bucharest. 
consulting  investiments romania

domenica 26 febbraio 2012

Cum să intri pe piața de consultanță din capitala UE?

consultanta Oradea
Sumele alocate la Bruxelles de către multinaţionale pentru comunicare sunt fabuloase. Dan Luca, directorul Reţelei Europene EurActiv, a evaluat bugetul de comunicare al celor aproximativ 400 corporaţii care își desfășoară activitatea în capitala UE (referindu-se doar la birourile de afaceri europene) la aproximativ 71 milioane de euro anual. Această cifră este raportată doar la sectorul privat. Luca spune că, la această sumă se adaugă aproximativ alte 50 milioane de euro pe an puse la dispoziţia consultanţilor de către instituţiile europene.
Fonduri eu Oradea
Deci, nu e întâmplător faptul că numărul consultanților este în continuă creștere, iar cele peste 300 de companii de profil au o ofertă diferită ca preţ și calitate, concurența fiind acerbă. contabilitate oradea
Sunt deja zeci de români care activează cu succes în domeniul consultanţei europene de la Bruxelles. Însă, majoritatea își desfășoară activitatea în cadrul firmelor anglo-americane prezente în Bruxelles-ul european. Imobiliare Oradea



Cine sunt cei care conduc firmele de consultanţa
<<“Când Irlanda a intrat în Uniunea Europeană ne-am dat seama că este o oportunitate pentru noi. Ne-am apucat să înţelegem cum putem ajuta regiunile irlandeze, dar şi companiile în a maximiza noul context economic şi politic. Treptat însă am diversificat portofoliul serviciilor şi cel al clienţilor, în prezent acordând consultanţă către HP, Philips, dar şi românilor de la Siveco. Suntem într-o permanentă mişcare, recent lansând un serviciu pentru entităţile care doresc să aplice în Programul Cadru de Cercetare 7”, îmi spunea Gerard McNamara, care conduce în prezent firma Schuman Associates>>, își amintește Luca. infiintare firme Oradea
Patrick Vastenaekels coordonează Departamentul de Business Development de la Mostra Communications, o companie cu aproximativ 100 de consultanţi. “Noi ne axăm foarte mult pe clienţii instituţionali, în special Comisia Europeană. Cred că derulăm cu aceştia contracte de câteva milioane de euro pe an. La bază suntem o firmă belgiană, care am crescut sănătos pe contracte sigure din domeniu public”, spune Vastenaekels. oportunitate de afaceri oradea

O figură exotică printre europeni este Aida Axelsson-Bakri de origine etiopiană, care din 2001 este Managing Director la ADS insight, o firmă de consultanţă care numără vreo 10 angajați. Cum își ghidează aceasta afacerile? “Important este să ai viziune, să îţi redactezi un plan de afaceri treptat, realist şi să angajezi profesionişti în echipă”, este de părere aceasta. imobiliare oradea
Și ca dovadă că orientările politice nu stau în calea afacerilor, doi danezi, foşti asistenţi de eurodeputaţi, care au lucrat unul pentru Creştin-Democraţi şi altul pentru Socialişti au pus bazele unui business. “Am achiziţionat două imobile la 50 de metri de Place Luxemburg, le-am recondiţionat şi am început să le închiriem federaţiilor industriale care căutau locaţii în Bruxelles-ul european. În acelaşi timp am lansat un serviciu de Public Affairs, foarte apreciat în special de cei care închiriază de la noi spaţiu locativ”, povestește Timme Bertolt Dossing, unul dintre fondatorii Cabinet DN.
agentie Imobiliara Oradea
Eamonn Bates este tot un expert din capitala UE, care explică oportunitățile pieţei: “Lucram la Camera de Comerţ Americană din Bruxelles şi după un timp am zis că este momentul să îmi înfiinţez firmea mea de consultanţă, pe care am intitulat-o Eamonn Bates Public Affairs”.
Însă, la Bruxelles nu există doar povești de succes. ”Îmi amintesc că acum vreo cinci ani, slovenii de la Pristop veniseră să se înşurubeze pe piaţă. În prezent nu mai e nici o urmă a acestui brand prin oraş”, spune Dan Luca.
afaceri oradea
Recomandări pentru consultanţii români
”Atacați piața din capitala UE, dar atenţie la detalii!”, îi sfătuiește Luca pe românii care doresc să pătrundă în business-ul de la Bruxelles. Acesta detaliază: dacă, de exemplu, se doreşte o intrare a unei firme de consultanţă din România pe piaţa afacerilor europene, este recomandabilã o abordare în trepte, pentru a atenua riscul.
Pentru servicii dedicate sectorului privat este bine pentru început să se colaboreze cu anumite federaţii industriale din România, cum ar fi ROMALIMENTA - Federaţia Patronală Română din Industria Alimentară, FNPAR - Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România s!u PNVV - Patronatul Naţional al Viei şi Vinului, care au nevoie de mai multã “prezenţă” la Bruxelles.
Desigur aceste asociaţii sunt membre la randul lor ale organizaţiilor europene și de aceea trebuie să se găsească valoarea adaugată a reprezentării directe la Bruxelles. imobiliare bihor
Un alt sfat: este preferabil să se intre doar pe un sector, de exemplu agricultura, iar doar apoi să se extindă serviciile și la nivelul altor politici comunitare. consultanta imobiliare oradea
De asemenea, nu trebuie neglijate alianțele strategice cu firme de consultanță din Bruxelles și afilierea la rețele de profil.
stiri oradea

mercoledì 22 febbraio 2012

infiintare firme

Una din marile provocari ale cresterii nivelului de trai este stimularea antreprenoriatului. In Romania sunt doar 24 de firme la mia de locuitori, in conditiile in care media europeana este de 42 de firme. firma de consultanta oradea
Modernizarea economiei reclama mai mult apetit pentru libera initiativa si asumarea riscului pentru deschiderea unei afaceri. Ea necesita insa si un cadru procedural prietenos.
infiintare firme bihor oradea
Intrucat ne aflam abia pe locul 63 in lume din perspectiva usurintei de a deschide o afacere, conform raportului Doing Business 2012, am luat masurile necesare pentru simplificarea procedurilor. Astfel, incepand cu 6 februarie 2012, perioada de infiintare a unei societati va fi diminuata de la 10 zile la 3 zile.
servicii de contabilitate oradea
Efortul a fost conjugat. Oficiul National al Registrului Comertului introduce un nou sistem informatic integrat, prin care antreprenorul poate depune toate documentele necesare infiintarii unei societati online, fara costuri financiare suplimentare si cu economie substantiala de timp. Antreprenorul va trebui sa se prezinte in persoana la Oficiile Registrului Comertului sau la notar doar pentru obtinerea specimenului de semnatura.
stiri bihor
Plata online a tuturor taxelor pentru inregistrarea firmei este posibila din acest an prin "Sistemul electronic de procesare a platilor online la ONRC".
imobiliare oradea
Durata de eliberare a documentelor necesare s-a scurtat semnificativ. Daca, pana acum, documentul doveditor pentru existenta sediului social era eliberat in 5 zile, astazi, antreprenorul poate dispune de acesta in maximum 24 de ore. Cererile insotite de documentatia completa depuse in prima jumatate a programului de lucru ANAF se solutioneaza in aceeasi zi, iar cererile depuse in a doua jumatate a programului de lucru se solutioneaza cel tarziu in prima jumatate a programului de lucru din ziua imediat urmatoare. firme noi oradea

Romania face astfel un pas urias pentru a se apropia de bunele practici europene. In urma acestor modificari, antreprenorul va economisi o uriasa cantitate de energie, de timp si de bani.
agentia imobiliara oradea
Andreea Paul Vass, consilier de stat al prim-ministrului

lunedì 20 febbraio 2012

Super-bogaţii revigorează piaţa imobiliară de lux din lume, după patru ani de criză

Publicat: 20 feb 2012 | Sursa: Evenimentul Zilei 
Piaţa imobiliară poate fi într-o perioadă proastă în multe părţi ale lumii, dar superbogaţii continuă să cheltuiască sume enorme pentru noile lor proprietăţi, relatează BBC.
sursa: evz.roUna dintre cele mai recente achiziţii, despre care a relatat presa, este cea a unui apartament de tip penthouse, cu vedere panoramică spre Parcul Central din New York, achiziţie făcută de către un magnat rus, pentru suma de 88 de milioane dolari. piata imobiliara oradea
Dmitri Ribolovlev a cumpărat locuinţa pentru fiica sa de 22 de ani, care este studentă la New York, Ekaterina Ribolovleva. Apartamentul are 627 de metri pătraţi şi este situat în Central Park West şi este cea mai scumpă proprietate din întreaga istorie a metropolei americane. Este vorba despre o valoare de 13.000 de dolari pe metru pătrat, care poate fi considerat un nou record.
Criza din 2008
O proprietate din Hong Kong, într-o zona rezidenţială exclusivistă, a fost vândută, vara trecută, cu 102,7 milioane de dolari, cu o valoare estimată de 12.188 de dolari pe metrul pătrat. anunturi imobiliare oradea
Piaţa imobiliară de lux a scăzut vertiginos, începând cu criza financiară mondială din 2008, pentru că miliardarii s-au temut pentru investiţiile lor sau au ales să stea deoparte o perioadă, pentru a obţine preţuri mai bune. Dar analiştii pieţei spun că piaţa a revenit "ca un semn de răzbunare" şi nu este, deocamdată, complet detaşată de fluctuaţiile de preţuri de pe piaţa reală.
"Pe piaţa de lux se lucrează cu altfel de unităţi de măsură este o altfel de piaţă. Nu se dezvoltă neapărat cu aceleaşi variabile ca şi restul pieţei", preciza expertul imobiliar al revistei Forbes, Morgan Brennan.
India, America, Marea Britanie
Se consideră că cele mai scumpe reşedinţe se află în Mumbai, India. apartamente de vanzare oradea
Un turn cu 27 de etaje, numit Antilla, care are trei eliporturi, şase etaje de parcare şi mai multe grădini plutitoare, a fost construit cu un cost de 1 miliard de dolari, pentru cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani.
Dar clădirea este momentan goală. Potrivit relatărilor din presă, familia Ambani este îngrijorată şi nu doreşet să petreacă nicio noapte acolo pentru că le-ar aduce ghinion, întrucât construcţia a fost realizată fără a respecta regulile unei doctrine arhitecturale Hindu, "vastu shastra". terenuri Bihor
Alte proprietăţi, menţionate de obicei pe lista celor mai costisitoare proprietăţi, sunt: cea a industriaşului Ira Rennert din Hampton, New York, care are 63 de acri pe malul Oceanului şi care se consideră că valorează 180 de milioane de dolari, dar şi proprietatea de 125 milioane de dolari denumită Maison de l'Amitie, deţinută de Donald Trump, în Palm Beach, Florida.
Dintre achiziţiile de anul trecut, cea a miliardarul rus Iuri Milner, care a cumpărat, cu 100 de milioane de dolari, Palo Alto Loire Chateau din Silicon Valley, o casă de vacanţă de 2.400 de metri pătraţi, a fost considerată cea mai importantă din SUA. contabilitate oradea
Fosta vilă a mogulului televiziunii, producătorul Aaron Spelling, care era cunoscută ca cea fiind mai scumpă proprietate din America, a fost vândută, anul trecut, după ce s-a aflat trei ani pe piaţă. Cumpărătorul, Petra Ecclestone, 22 de ani, este fiica magnatului de Formula 1, Bernie Ecclestone, care a reuşit să negocieze preţul de vânzare până la 85 de milioane de dolari, de la 150 de milioane, cât figura pe lista de preţuri. La fel ca şi Iuri Milner, nici Petra nu doreşte să folosească vila aceasta pe post de reşedinţă principală. consultanta oradea
Şi cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov, a plătit, anul trecut, 215,6 milioane de dolari pentru două apartamente, la etajele şapte şi opt ale unei clădiri din One Hyde Park, în centrul Londrei.


Departe de ochii publicului
Lista ar putea continua, dar adevărul nu este întotdeuna cunoscut în acest domeniu, de multe ori informaţiile nu pot fi verificate. Cele mai multe dintre tranzacţiile imobiliare au loc departe de ochii iscoditori ai presei şi nici măcar nu apar în listele sau ghidurile oficiale ale agenţiilor imobiliare, după cum recunosc experţii de pe piaţă. imobiliare oradea bihor

domenica 12 febbraio 2012

Piaţa imobiliară la răscruce

Uşa băncilor rămâne doar întredeschisă pentru investiţiile în imobiliare, însă prind contur surse alternative de finanţare pentru 2012, arată un studiu Ernst & Young.

Instabilitatea din zona Euro menţine în staţionare aşteptările investitorilor privind finanţarea, construcţiile şi vânzările pe piaţa imobiliară. Cu toate acestea, pieţele din fiecare ţară se comportă diferit, iar câteva anunţă chiar semnale pozitive pentru 2012.
Perspectivele pieţei imobiliare în 2012 în ţările europene
Atractivitatea pieţelor europene este în continuare ridicată. Peste 90% din investitorii intervievaţi în Germania, Suedia şi Austria consideră că ţările lor sunt atractive pentru investiţii imobiliare.
Atractivitatea pieţei imobiliare este, de fapt, evaluată pozitiv de investitorii locali în majoritatea celor 12 ţări europene incluse în sondaj. Este de subliniat, însă, faptul că pieţe emergente, precum Rusia şi Polonia sunt cotate la un nivel înalt în privinţa atractivităţii investiţiilor. imobiliare bihor
Previziunile privind tranzacţiile diferă puternic de la o ţară la alta
Aşteptările investitorilor diferă foarte mult de la o ţară la alta. Dacă 55% din investitori se aşteaptă la o revenire a volumelor tranzacţionate în Germania, Franţa şi Luxemburg, situaţia este la polul opus în Belgia şi Elveţia, unde 60% din investitori nu văd evoluţii încurajatoare în 2012. case de vanzare oradea
Aceste disparităţi substanţiale între viziunile investitorilor demonstrează diferenţele substanţiale care există între pieţele din fiecare ţară şi necesitatea de a dezvolta strategii locale de investiţii, şi nu regionale.
Factori care influenţează evoluţia pieţelor
Două treimi din respondenţi sunt de părere că presiunile inflaţioniste vor influenţa investiţiile în active imobiliare. Motivul principal este aşteptarea investitorilor privind actualizarea preţurilor activelor imobiliare odată cu inflaţia, ceea ce ar putea stimula cererea şi apetitul investitorilor.imobiliare oradea
Instabilitatea din zona Euro va modera investiţiile
În opinia a 72% din investitorii intervievaţi, continuarea crizei datoriilor în zona Euro va avea un impact negativ asupra investiţiilor în active imobiliare. Deşi există şi în acest caz variaţii, opinia generală se menţine şi dificultăţile din zona Euro continuă să fie percepute ca un factor descurajator.

Finanţarea investiţiilor pe piaţa imobiliară  agentii imobiliare oradea
42% din investitorii incluşi în studiul Ernst & Young se aşteaptă ca pieţele de capital să devină mai atractive pentru investiţiile imobiliare în 2012. Disparităţile sunt însă destul de pronunţate şi în acest sens – spre exemplu, 60% din investitorii spanioli consideră că piaţa de capital va oferi soluţii de finanţare pentru activele imobiliare, spre deosebire de doar 16% din investitorii germani.
Băncile vor limita finanţarea în anumite cazuri contabilitate oradea
Dificultăţile de pe pieţele bancare au avut drept consecinţă renunţarea la acordarea de împrumuturi pentru anumite categorii de active, printre care şi cele imobiliare. 50% din respondenţi consideră că această tendinţă va continua şi în 2012, iar băncile vor continua să reducă împrumuturile ipotecare.
Unde se află România în acest context? 

Pe fondul recesiunii care a afectat piaţa în ultimii ani, numărul livrărilor noi de spaţii de birouri şi de producţie/depozitare va fi limitat în 2012. Conform Business Monitor International şi altor surse din piaţă, anul acesta vor începe construcţiile unor proiecte noi de birouri. Durata medie de finalizare a acestor proiecte variază între 24 şi 36 de luni. birouri de inchiriat oradea
Între timp însă, piaţa se va stabiliza, pe măsură ce creşterea uşoară a cererii va absorbi din oferta disponibilă. În Bucureşti, există aşteptări privind creşterea chiriilor pentru proprietăţile premium de 8% până la 10%. Chiriile în celelalte sectoare imobiliare vor rămâne constante sau vor scădea în funcţie de calitatea proiectului şi de dinamica dintre oferta existentă şi cererea care se anunţă volatilă.
imobiliare oradea
În general, tendinţele care se conturează pe piaţa imobiliară în acest an sunt rezervate. Cu toate acestea valoarea proprietăţilor ar putea evolua pozitiv ca urmare a expirării termenelor în care fondurile trebuie să utilizeze capitalul strâns din partea investitorilor pentru a putea genera randamentele promise.


sabato 11 febbraio 2012

Aprire una ditta in Romania

Aprire una ditta in RomaniaPDFStampaE-mail
Per aprire una societa in Romania e necessario seguire queste fasi:
Fase 1 - Documenti di identità dei  soci in originale e tre copie

Fase 2 - Dopo aver scelto la forma della azienda
  • La scelta dell’oggetto sociale, secondo la classificazione CAEN (classificazione delle attivita economiche) , che determina l'oggetto principale di attività e gli oggetti secondari di attività.
  • Contratto di comodato (una copia è necessaria la proprietà del bene indicando la sede)
  • Scelta del nome della società (si danno almeno tre nomi)
  • Stabilire capitale. il capitale minimo è di 200 lei per SRL.
  • Stabilire l’amministratore della azienda
  • Stabilire il tipo di società: micro, piccole e medie
  • Scegliere se  la società pagherà l'IVA o no.(fino a ….. non si paga)
Fase 3 costituzione srl Romania
  • Riservare del nome della societa
  • Contratto di comodato  se  lo spazio in cui l'attività si svolgera non è di proprietà personale
  • Atto costitutivo della societa
  • Dichiarazioni dei soci  che non hanno precedenti penali e che soddisfano le esigenze del diritto di essere azionisti e gli amministratori
  • File fiscale dei futuri soci - è rilasciato dalla direzione generale delle finanze pubbliche e ioene rilasciato dopo circa 5 giorni dalla richiesta
  • Apertura di un conto corrente e deposito del capitale sociale
  • Specimen della firma dei soci da depositare presso il Registro di Commercio o il notaio.
Fase 4
Sarranno presentate al Registro di Commercio:
  • Richiesta di registrazione della società
  • La richiesta o dichiarazione, se necessario, certificato di prevenzione incendi
  • La richiesta o dichiarazione, se necessario, la certificazione sanitaria
  • La richiesta  o dichiarazione, se necessario, il certificato ….
  • La presentazione della sede sociale e della attività
Fase 5
Tutta la documentazione viene presentata al Registro di Commercio. Entro circa 21 giorni verrà rilasciata la documentazione aziendale di incorporazione, cioè: certificato di immatricolazione, gli avvisi  necessari, la conclusione di concedere la personalità giuridica, ecc.


costituire una societa in Romania